Блог

Гідроізоляція підвалів

Гідроізоляція підвалу зсередини

Під час тривалої експлуатації підвалів настає такий момент, коли цей підвал починає деформуватися, з’являються тріщини, глибокі щілини, порожнечі. Для запобігання подальшому руйнуванню, псуванню та усуненню незручностей, що виникли в результаті утворення тріщин, чудово зарекомендувало себе ін’єктування підвалів зсередини. Цей спосіб гідроізоляції дозволяє закласти тріщини та порожнечі різних розмірів, відновити конструкційні елементи.

Технологія виконання робіт з гідроізоляції підвалу зсередини:

  1. Усередині підвалу перфоратором буриться під кутом 45 градусів отвір, щоб потрапити в щілини і порожнечі будівлі. Діаметр бура 10 – 16 мм.
  2. В утворений отвір вставляються пакери, вони потрібні для заповнення порожнин поліуретанової смолою під тиском.
  3. Насосами під тиском здійснюється закачування смоли в отвори підготовки зсередини підвалу. Двокомпонентна поліуретанова суміш проникає у всі щілини, будь-яких розмірів, розширюючись застигає. При цьому бетон та конструкції з бетону захищені від руйнівної дії вологи.
  4. Якщо є наявність джерела води, то технологія передбачає дещо інші дії. Спочатку відбувається закачування поліуретанової піни, яка при зустрічі з водою миттєво збільшується у багато разів, витісняє воду, заповнюючи порожнечі та тріщини. Сама по собі піна не гідроізолюючий матеріал, тому що має пористу будову, в неї ін’єктується смола, яка застигає та гідроізолює.
  5. Матеріали, що використовуються, відрізняються високою якістю, є імпортними з Чехії та Німеччини.

Серед основних переваг ін’єкційної гідроізоляції підвалу зсередини можна виділити таке:

  1. Використання поліуретанових смол дозволяє на тривалий термін змушує забути про те, що в підвальне приміщення надходитиме вода, причому йдеться як про стіни, так і про статеве покриття.
  2. Поліуретан має одну властивість, яка робить цей матеріал практично незамінним для гідроізоляції підвалу зсередини. Торкаючись води, поліуретанова смола збільшується в обсязі, тим самим повністю заповнюючи всі порожнечі і мікротріщини, не помітні з першого погляду. Наступна порція смоли, але вже без відсутності води не спінюється, а перетворюється на непористий, щільний і дуже міцний матеріал. Це означає, що під час технологічної операції виходить абсолютно водонепроникна оболонка гідроізоляції.
  3. Ін’єкційна гідроізоляція дозволяє регулювати час схоплювання і здатне змінюватись в діапазоні від кількох секунд до декількох годин, залежно від завдань, поставлених при ремонті.
  4. Так як підвальні приміщення практично завжди контактують з агресивним середовищем, до матеріалів, що використовуються для гідроізоляції, висувають підвищені вимоги. Ін’єкційна гідроізоляція поліуретановими смолами повною мірою відповідає поставленим завданням. Маючи високу власну міцність і здатність витримувати великі деформації, двокомпонентний гідроізоляційний матеріал стійко відображає агресивні впливи зовнішнього середовища.